Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Λεβάντα στη μαγειρική

PictureΧρησιμοποιείστε κονιορτοποιημένα λουλούδια λεβάντας σε μαρμελάδες, σαλάτες, κρέμες, μπισκότα και ζελέ. Θα προσθέσει μυρωδιά και ευχάριστη γεύση.
Η λεβάντα χρησιμοποιείται στην κουζίνα της Προβηγκίας και περιλαμβάνεται ως ένα από τα συστατικά του Herbes de Provence μαζί με μαντζουράνα, δεντρολίβανο, εστραγκόν, θυμάρι και μερικές φορές μάραθο.


Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιδόρπια, ζελέ, λεμονάδα, κρέμα καραμελέ, παγωτό και μπισκότα. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί σε αλμυρά πιάτα, καθώς και σε σάλτσα σαλάτας, σε τάρτες, κατσικίσιο τυρί και ως καρύκευμα για τα πουλερικά και το χοιρινό.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση προϊόντων με έλαια λεβάντας από νεαρά αγόρια. Συνιστάται να αποφεύγουν τέτοια προϊόντα προσωπικής υγιεινής γιατί έχει παρατηρηθεί πως προκύπτει ανώμαλη ανάπτυξη μαστών στα αγόρια (γυναικομαστία).


Οι πληροφορίες που αναφέρονται στo site μας για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις της αποξηραμένης λεβάντας, είναι για την ενημέρωση σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη.
Για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας, πριν την χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου