Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ανθόνερο λεβάντας: Γνωρίστε τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις του

Το ανθόνερο λεβάντας παράγεται κατά την απόσταξη των ανθών και θεωρείται τονωτικό για την επιδερμίδα.
Πρόκειται για αποσταγμένο νερό που προκύπτει από τη διαδικασία απόσταξης των ανθών λεβάντας με υδρατμούς. Μετά την απόσταξη περίπου μιάμισης ώρας, από τη μία πλευρά βγαίνει το αιθέριο έλαιο και από την άλλη το νερό.
Το ανθόνερο λεβάντας είναι λοιπόν το προϊόν του διαχωρισμού του αιθέριου ελαίου κατά τη διαδικασία απόσταξης.



Η διαδικασία είναι πολύ απλή και κατανοητή δια γυμνού οφθαλμού καθώς το αιθέριο έλαιο επιπλέει πάνω από το νερό.
Το ανθόνερο λεβάντας θεωρείται τονωτικό για την επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ήπιας ακμής. Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και αντιμετωπίζει τις ατέλειες του δέρματος (κοκκινίλες, σπυράκια, ερεθισμούς πχ μετά από ηλιοθεραπεία).
Στο διαδίκτυο πολλοί προτείνουν να δοκιμάσετε το ανθόνερο λεβάντας σαν μάσκα προσώπου, αφήνοντας το στην επιδερμίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας.
Πολλές γυναίκες συνιστούν να το χρησιμοποιεί το ασθενές φύλο μετά το ντεμακιγιάζ ως λοσιόν.
Το ανθόνερο λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της ισορροπίας σε συνδυασμό με λιπαρό δέρμα. Επίσης, είναι καταπραϋντικό και ηρεμεί την επιδερμίδα από ηλιακό έγκαυμα ή τσιμπήματα εντόμων.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν αναφορές για την χρήση του λεβαντόνερου σε εξατμιστήρες – υγραντήρες  χώρου, για το σιδέρωμα, σε φίλτρα χώρου για καπνό και μυρωδιές με νερό και καυστήρες αρωματοθεραπείας.


Επίσης, έχει αναφερθεί πως μπορείτε να βάλετε ανθόνερο σε ηλεκτρικές σκούπες που χρησιμοποιούν ως φίλτρο νερό.
Εμείς σας αντιπροτείνουμε να βάλετε στο φίλτρο της ηλεκτρικής σκούπας δύο-τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Μέσα σε λίγα λεπτά θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι σας!

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στo site μας για τις ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις του ανθόνερου λεβάντας, είναι για την ενημέρωση σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη.
Για τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας, πριν την χρήση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου