Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Έτοιμη η νέα σοδιά μας!



Του Βασίλη Τζήμτσου
Αν μη τι άλλο ήταν δύσκολος ο αποχαιρετισμός του μωβ …σεντονιού της Φύσης που απλωνόταν επί ένα μήνα στα χωράφια μας με τη λεβάντα στη Λούβρη Βοϊου Κοζάνης.
Επί ένα μήνα, τον Ιούνιο, βοήθησα την παραγωγό μητέρα μου και ξεχορταριάζαμε τα χωράφια με τα μωβ άνθη, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη συγκομιδή.
Όλα ήταν έτοιμα την περασμένη εβδομάδα. Μετά τις τελευταίες βροχές, οι ηλιόλουστες μέρες του Ιουλίου ήταν ιδανικές για τη συγκομιδή των ανθών.
Οι συνθήκες δουλειάς δεν είναι και οι καλύτερες, θερίζοντας με τα δρεπάνια από το πρωί μέχρι το απόγευμα, κάτω από τον καυτό ήλιο…

Ακολουθεί μάχη με τον χρόνο ώστε τα κομμένα άνθη λεβάντας να φτάσουν αυθημερόν το συντομότερο δυνατό στο αποστακτήριο ώστε να μην εξατμιστεί αλλά να παραχθεί το θαυματουργό αιθέριο έλαιο.

Κοπιαστικές μέρες αλλά αξίζει το αποτέλεσμα.

Με τον τρόπο αυτό ο καθένας μπορεί να απολαύσει τις δεκάδες καταγεγραμμένες ιδιότητες και χρήσεις της λεβάντας.
Ένα οικονομικό αλλά πολύτιμο δώρο για τους φίλους σας.
Ένα 100% φυσικό προϊόν, χωρίς την χρήση ζιζανιοκτόνων ή λιπασμάτων.
Δείτε στο βίντεο μέσα σε ενάμιση λεπτό συνοπτικά τον θερισμό του αρωματικού φυτού, την απόσταξη και την παραγωγή του αιθέριου ελαίου λεβάντας.
Δείτε πως η λεβάντα φτάνει από το χωράφι στο σπίτι σας.
Πως τα αρωματικά άνθη μετατρέπονται σε σταγόνες συμπυκνωμένες μέσα σε μικρά μπουκαλάκια τα οποία μπορείτε να έχετε στο σπίτι σας και πάνω σας απολαμβάνοντας όπου και αν είστε τις χαλαρωτικές και άλλες ιδιότητες της λεβάντας.

Μέσα σε λίγες ώρες, τόνοι ανθών θα μετατραπούν σε συμπυκνωμένες σταγόνες και θα φτάσουν από το χωράφι στο σπίτι σας συσκευασμένα σε μπουκαλάκια, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου