Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Καταπολεμήστε την ορμόνη του άγχους με τη λεβάντα

Μια από τις βασικές χρήσεις του αιθέριου ελαίου της λεβάντας είναι καταπολέμηση του άγχους και του στρες, βοηθώντας στη ψυχική ηρεμία, χάρη στις χαλαρωτικές και ηρεμιστικές της ιδιότητες. Η εισπνοή του αιθέριου ελαίου της λεβάντας χαλαρώνει και ηρεμεί το νευρικό σύστημα και απομακρύνει συμπτώματα άγχους και έντονου στρες. Η χαλάρωση επιτυγχάνεται, καθώς η εισπνεόμενη λεβάντα βοηθά στη μείωση της ορμόνης κορτιζόλης. Η κορτιζόλη θεωρείται η κατεξοχήν ορμόνη του στρες. Όταν το στρες αυξάνεται σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή και άνω του μέσου όρου για πολύ μεγάλο διάστημα (όπως στην κατάθλιψη) τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό είναι υψηλά και προκαλούν ανεπιθύμητες ενέργειες, φθείροντας τον οργανισμό. Το εισπνεόμενο αιθέριο έλαιο λεβάντας ουσιαστικά καταστέλλει τις ιδιότητες της κορτιζόλης και επιτυγχάνεται η χαλάρωση. 

Τρόποι χρήσης

Κεραμική συσκευή: Ρίξτε 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας στην κεραμική σας συσκευή
Μπάνιο: Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό, ρίξτε 6 σταγόνες του αιθέριου ελαίου λεβάντας και κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Αν βιάζεστε εφαρμόστε το και ρίχνοντας τις σταγόνες στο σφουγγάρι κατά τη διάρκεια του ντους.
(Επειδή τα αιθέρια έλαια δεν διαλύονται στο νερό, προτιμήστε να αναμείξετε πρώτα τις σταγόνες της λεβάντας με το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείτε και μετά ρίξτε το μείγμα στο νερό. Εναλλακτικά, αντί για αφρόλουτρο, μπορείτε να αναμείξετε μέχρι 8 σταγόνες λεβάντας με ένα κουταλάκι γλυκού έλαιο βάσης ή πλήρες γάλα και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στο νερό της μπανιέρας).
Εισπνοή: Εισπνεύστε απευθείας από το μπουκάλι ή απλώστε λίγες σταγόνες στα χέρια σας και κάντε μερικές εισπνοές. Θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.


Fight stress with lavender essential oil


One of the main uses of the essential oil of lavender is combating anxiety and stress, helping to peace of mind, thanks to the soothing and calmingproperties.
The inhalation of the essential oil of lavender relaxes and calms the nervous system and removes stress and symptoms of stress.
The relaxation is achieved, as the inhalable lavender helps reduce the hormone cortisol.
The cortisol is considered the prime stress hormone. When the stress is increased at high levels for a long time or even above average for a very long time (such as depression) cortisol levels in the body are high and cause side effects, while destroying the body.
Inhaled lavender essential oil substantially suppresses the properties of cortisol and relaxation is achieved.

Ways to use

Pottery device: Take 5 drops of lavender oil on your ceramic device
Bathroom: Fill the tub with warm water, take 6 drops of essential oil of lavender and take a relaxing bath. If you hurry, apply the drops and throwing the sponge in the shower.
(Because essential oils are insoluble in water, prefer to first mix the drops of lavender with bath you use and then pour the mixture into water).
Inhalation: Inhale directly from the bottle or apply a few drops on your hands and do a few puffs. It will help you relax.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου