Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

levantashop.gr : Από το χωράφι στο σπίτι σας!

Levantashop - Ποιοι είμαστε


Είμαστε μια αγροτική οικογένεια στο χωριό Λούβρη Βοϊου Κοζάνης σε υψόμετρο 750 μέτρων, όπου καλλιεργείται από το Νοέμβριο του 2012 το αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό λεβάντα της βοτανικής ονομασίας Lavandula Angustifolia και ειδικότερα οι υποποικιλίες Hemus και Sevtopolis, σε έκταση 8,5 στρεμμάτων (χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων) και παράγεται αιθέριο έλαιο, ανθόνερο και αποξηραμένη λεβάντα.
Η λεβάντα ταιριάζει με τα χώματα και το κλίμα της περιοχής. Είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται σε υψόμετρο, αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ δεν έχει απαιτήσεις σε νερό. Τα χωράφια στη Λούβρη είναι άνυδρα και σε υψόμετρο 750 μέτρων, επικλινή, ιδανικά για την καλλιέργεια της λεβάντας.
Η μητέρα μου Άννα Τζήμτσου, παραγωγός λεβάντας στη Λούβρη Κοζάνης, είναι σε συνεργασία με τον οργανισμό πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων Bio Hellas ώστε η λεβάντα που καλλιεργεί να είναι βιολογική και με τη...βούλα, χωρίς την χρήση λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων. Επιθεωρητής του οργανισμού πιστοποίησης επισκέπτεται τα χωράφια και ελέγχει ότι τηρούνται οι προϋποθέσεις ώστε η καλλιέργεια να είναι βιολογική. Φέτος, μετά από τετραετή μεταβατικό στάδιο, εξασφάλισε πιστοποιητικό για την αποξηραμένη λεβάντα, το αιθέριο έλαιο και το ανθόνερο της σοδειάς 2017 ως προϊόντα βιολογικής γεωργίας.
levantashop.gr

Mέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα levantashop.gr τα προϊόντα βιολογικής λεβάντας, αιθέρια έλαια, ανθόνερο, αποξηραμένη λεβάντα σε ματσάκια, ανθοδέσμες και πουγκιά, καθώς και άλλα προϊόντα της περιοχής, θα φτάνουν με λίγα κλικ από το χωράφι στο σπίτι σας!
levanta shop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου